top of page

ArTA Scholing

Op basis van de resultaten uit mijn promotieonderzoek heb ik een methode voor beeldend therapeutische observatie en diagnostiek ontwikkeld voor de praktijk. Door middel van scholing komt deze methode tot leven en kun je leren deze toe te passen in je eigen praktijk. Er worden drie ArTA scholingstrajecten aangeboden; ArTA Masterclass, ArTA Basis Cursus en ArTA Verdiepende Cursus.

Aanvullend wordt het traject ‘begeleide intervisie’ aangeboden. Alle trajecten kunnen ook Incompany verzorgd worden.

ArTA Boek

ArTA Masterclass

Wil je kennis maken met de methode ArTA? Dan is deze Masterclass voor jou. De theorie van  ArTA wordt geïntroduceerd. En de relatie tussen de beeldende kunstvorm en geestelijke gezondheid komt aan bod. Daarbij is aandacht voor ‘materiaalinteractie’, ‘materiaalbeleving’ en het ‘beeldend product’ en hoe concrete aspecten van geestelijke gezondheid hierin zichtbaar worden.

3D Eye

ArTA Basis Cursus

In deze Basis Cursus maak je kennis met de theorie van de methode ArTA en oefen je onder begeleiding het observeren van ‘materiaalinteractie’, ‘materiaalbeleving’ en het ‘beeldend product’ o.b.v. casuïstiek uit je eigen werkcontext. Je leert de 4 stappen van de methode en het observatieformulier ArTA toe te passen. Na succesvolle afronding van deze cursus ben je Basis gecertificeerd in het gebruik van ArTA.

3D Faces

ArTA Verdiepende Cursus

Deze cursus is bedoeld voor beeldend therapeuten die de Basis Cursus hebben afgerond en in de praktijk ArTA toepassen. In de cursus wordt dieper ingegaan op de theorie van ArTA, komt complexere casuïstiek uit de praktijk aan de orde en is er meer ruimte voor ervaringen in het gebruik van ArTA in de werkcontext.  

3D Face Parts_edited_edited.jpg

ArTA Begeleide intervisie

In de begeleide intervisie reflecteer je onder begeleiding interactief op je ervaringen in het toepassen van de methode ArTA in de praktijk. O.a. vragen en knelpunten worden besproken en je verdiept je kennis en vaardigheden in ArTA.

Een gouden hoepel vasthouden
bottom of page